Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

paralarımız problemler

paralarımız problemler

 

paralarımız problemler
paralarımız problemler

paralarımız problemler

paralarımız problemler

 1.Alp’in kumbarasında 32 TL’si vardı.Ninesi 18 TL daha verdi.Alp,parasının 11 TL’sini harcadı.Geriye kaç TL’si kaldı?
a)49 tl'si kaldı.
b)61 tl'si kaldı.
c)39 tl'si kaldı.

2.Ninem, kilogramı 2 TL olan domateslerden 7 kilogram ve paketi 4 TL olan unlardan 5 paket alırsa kaç TL ödemiş olur?
a)18 TL ödemiş olur.
b)44 TL ödemiş olur.
c)34 TL ödemiş olur.

3.Ela paketi 3 TL olan makarnalardan 5 paket aldı.Satıcıya 20TL verdi.Buna göre kaç TL para üstü alır?
a)28 tl para üstü alır
b)18 tl para üstü alır.
c)5 tl para üstü alır.

4. Mert’in 56 TL’si vardı.Bunun 18 TL’si ile çanta , 15 TL’si ile de boya takımı aldı.Mert’in kaç TL’si kaldı?
a)23 tl kaldı
b)33 tl kaldı
c)89 tl kaldı

5.Çınar’ın kumbarasında 2 tane 10 TL, 4 tane 25 kuruş vardır.Buna göre kumbarada kaç TL vardır?
a)21
b)22
c)23

6.Taha’nın 3 tane 25 kuruşu vardı.Parasıyla 75 kuruş olan bisküvi aldı.Taha’nın kaç lirası kaldı?
a)150 kr kalır.
b)0 kr kalır.
c)5 kr kalır.

7.Mustafa dede, 63 TL’sini üç torununa paylaştırdı.Torunlardan bir tanesi 6 TL’sini harcarsa geriye kaç TL’si kalır?
a)15 TL'si kalır.
b)21 TL'si kalır.
c)25 TL'si kalır.

8.Cenk’in 36 TL’si vardı.Tanesi 3 TL olan kitaplardan kaç tane alabilir?
a)10 tane
b)11 tane
c)12 tane

9.Serpil’in 17 TL’si vardı. Murat'ın parası Serpil’in parasından 13 TL fazla ise ikisinin toplam kaç TL’si vardır?
a)30 TL'si vardır.
b)47 TL'si vardır.
c)37 TL'si vardır

10.Zeynep, 32 TL’si ile tanesi 4 TL olan kalemlerden kaç tane alabilir?
a)7 tane
b)8 tane
c)9 tane

11.Cebimde 40 TL vardı.Paramla tanesi 3 TL olan kalemlerden 8 tane aldım.Geriye kaç liram kaldı?
a)16 TL kaldı.
b)29 TL kaldı.
c)26 TL kaldı.

Answer Key
1.c
2.c
3.c
4.a
5.a
6.b
7.a
8.c
9.b
10.b
11.a

Post a Comment for "paralarımız problemler"